De slimste onafhankelijke energievergelijker.

Uitreiking gloednieuw energielabel aan duurzaam kantoorpand

Tags: bouw, duurzaamheid

Op maandag 16 september is aan het begin van de Dutch Green Building Week een gloednieuw groen energielabel uitgereikt. Het label is het resultaat van een duurzame renovatie van een kantoorpand aan de Archimedeslaan in Utrecht. Hierbij werd een energiesprong gemaakt van G naar A.

Agentschap NL reikte het label officieel uit aan a.s.r. voor het duurzame gebouw in Utrecht, tijdens de onthulling van een groot klimaatbord bij het kantoor. Fiona van ’t Hullenaar, directeur Business Support van a.s.r. vertelt waarom de keuze op renovatie viel: “Wij hebben bewust gekozen voor renovatie, omdat dit vele malen duurzamer en aanzienlijk goedkoper is dan nieuwbouw.”

Optelsom
Van ’t Hullenaar noemt het groene energielabel een optelsom van een groot aantal verschillende energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van de glazen klimaatgevel, waardoor het energieverbruik met meer dan de helft wordt teruggebracht.

Hoge ambities
Rob Boerée, directeur Energie & Klimaat bij Agentschap NL, prijst het project: “De renovatie van het kantoor van a.s.r. is een goed voorbeeld waarin hoge ambities resulteren in een forse energielabelsprong: van G naar A.”

Er zijn meer dan 150 activiteiten om aan mee te doen tijdens de Dutch Green Building Week. Het kantoorpand van a.s.r. is op vrijdag 20 september 2013 tussen 15.00 en 17.00 uur te bezoeken voor geïnteresseerden. Aanmelden verloopt door een e-mail te sturen naar ASR.

No Comments

Add a Comment