De slimste onafhankelijke energievergelijker.

Besparen op je energie, ook in de lente

Tags: stroom, Besparen, Overstappen

Besparen op je energie, ook in de lente!

Wist je dat een gemiddeld huishouden per jaar voor net zoveel CO2 uitstoot zorgt als 9.000 kilometer rijden? Dat is een hoop verbruikte energie! En het kost ook een hoop, gemiddeld zo'n 770 euro per jaar. Nu het weer heerlijk lente is zal energie besparen niet meer zo bovenaan je lijstje staan als in de winter, wanneer de kachel non stop loeit. Toch kun je ook in warmere tijden besparen op energie en hiermee bijdragen aan een beter milieu. Hieronder drie bruikbare tips.

1.      Automatisch de was drogen: gewoon buiten

Nu de temperatuur het weer toelaat heb je de droger niet elke dag meer nodig. Hang de was buiten zolang het niet regent, dan droogt je was zuinig en gratis! Toch de droger gebruiken? Lang drogen op een lage temperatuur is voordeliger dan kort drogen op een hoge temperatuur.

2.      Verkort je douche moment

Wanneer je je douchetijd met slechts twee minuten verkort bespaar je al op je energierekening. Een kleine inlevering in tijd en misschien in comfort, maar het levert je wel een makkelijke besparing op!

3.      Bye bye standy-by

Standby vreet stroomBeperk het energieverbruik van je computer en mobiele apparaten. Tijd voor pauze? Schakel je beeldscherm uit. Wanneer je je computer even helemaal niet gebruikt, hoeft deze ook niet stand-by te staan. Schakel hem uit en haal je stekkers uit het stopcontact. Zo verbruikt het apparaat dat je niet gebruikt ook geen stroom! Niet alleen is het energiebesparend, maar ook rustgevend om je computer en mobiele apparaten uit te zetten wanneer je ze even niet nodig hebt.

Naast deze dagelijks toepasbare tips is het ook goed om na te denken over je energieleverancier. Zoals in een van onze eerdere berichten besproken kan overstappen van energieleverancier  een besparing opleveren. Doordat energieaanbieders regelmatig aanbiedingen en online acties hebben kun je met een overstap flink besparen op je energierekening. Soms levert het je ook leuke extra's op, zoals een welkomstcadeau.

Kortom, door je energieverbruik en je energieleverancier goed onder de loep te nemen kun je flink besparen op je energierekening. Ook in de lente!